Anadolu Mektebi Filistin Özel Sayısı

Değerli Dostlar, Sayın Hocalarım,

Gökte yapılıp yere indirilen şehir Kudüs, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra başta olmak üzere nice aziz mabedimizi bağrında tutan, Yüce Rabbimizin Kuran-ı Kerim’de: “Sadece kendi değil çevresi de mübarektir” diye buyurduğu gönlümüzün en yüce beldelerinden biri olan Filistin’de, İsrail işgali 75 yıldır sürmektedir. 5 aydır şiddetli biçimde tekrar eden soykırımın sesini duyurabilmek adına Anadolu Mektebi e-dergimizin 17. sayısını “Filistin Özel Sayısı” olarak belirledik. Alanda önemli çalışmaları olan yazarlarımızın katkı sunduğu dosyamıza: Selçuk Türkyılmaz, Mustafa Özel, Mustafa Özcan, Halid Üveysi, İbrahim Demirci, Eldar Hasanoğlu, Zahide Tuba Kor, Abdullah Gündem, Talip Sınırtepe büyük güç katmıştır.

Sezai Karakoç’un diriliş nesli, Nuri Pakdil’in deyimiyle sağ kollarında Kudüs zinciri, kalemleri Filistin, kalplerinin üzerinde bir tül gibi Kudüs, Gazze olan genç öğrencilerimizden 15 panel metni de yer almaktadır. Kuşkusuz Filistin meselesini doğru anlamak isteyenler için başvurulması gereken bir kaynak olarak dergimiz ilgilisine ulaşacaktır.

Her sayımızda olduğu gibi bu sayıda da dosya dışında yer alan Anadolu Mektebi mensubu öğretmen ve öğrencilerimizin kaleme aldığı şiir, öykü, deneme ve inceleme yazıları geleceğin büyük şair ve yazarlarının bu mektebin öğrencileri ve öğretmenleri arasında yetişeceğini müjdelemektedir.

Dergimizin ulaştığı her yere ve herkese selamlarımızı iletiyor, 18. sayımızda buluşmayı temenni ediyoruz.

Selam ve Saygılarımla.
Sami Güçlü.

Aşağıdaki linki tıklayarak okumaya başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın