GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İSLAMOFOBİ Prof. Dr. S. Battal Arvasi

Aynı mekanı paylaştığımız Sağlık Stratejileri ve Sosyal Politikalar Derneği’nin (SASOMER) geleneksel kahvaltılı konferans dizisine bir yenisi eklendi.
Dernek merkezindeki program 9 Mart 2024 tarihinde saat 09:45’te kahvaltı ile başladı. Saat 10:30’da Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Buzgan’ın davetlillere hoşgeldiniz selamlaması, konuşmacıyı tanıtması ve daveti ile konferansa geçildi.
Prof. Dr. S. Battal Arvasi 1952 Van-Erciş doğumlu olup, Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi emekli öğretim üyesidir.
Arvasi konuşmasında İslamofobinin 3 boyutundan bahsederek; kaygı, korku ve savaş kısımlarını tarihi perspektiften ele aldı. Batı dünyasındaki dini, psikolojik, sosyal, iktisadi arka plana vurgular yaptı. İslamofobinin çoğunluğu Müslüman olan ülkelerdeki varlığına da dikkat çeken Arvasi, konu ile ilgili kitap tavsiyelerinde de bulundu (İslamofobi Endüstrisi-Diyanet Yayınları, İslam Gerçek Alternatif-Murat Wilfried Hofmann, Türk İmparatorluğunun Paylaşılması Hakkında yüz Proje (1281-1913)-Trandafir Djuvara-İş Bankası Kültür yayınları).
Soru-Cevap ve Katkı kısmında katılımcıların yoğun katılımı oldu. Program Dernek Başkanı Turan Buzgan’ın katılım ve katkı için teşekkür ve Prof. Dr. S. Battal Arvasi’ye günün hatırası bir hediye takdimiyle program son buldu.

Bir yanıt yazın